Inschrijving: bedrijfsbezoek aan Rheinmetall Defence Nederland

By 29 april 2024Nieuws

De WJB organiseert op donderdag 30 mei een VKT meeting. Dit keer een bedrijfsbezoek aan het Rheinmetall Defence Nederland (RDNL). Een interessant middagprogramma op locatie in Ede.

RDNL is onderdeel van de divisie Vehicle Systems en is een 100% dochter van Rheinmetall Landsysteme GmbH. Vanuit het Boxer consortium is RDNL de Nederlandse partner waarbij gezamenlijk met de Duitse industrie het pantserwielvoertuig Boxer ontwikkeld en gebouwd is. In Ede zijn de Nederlandse Boxer voertuigen ontwikkeld en gebouwd en ligt de focus momenteel op de bouw van Boxer voertuigen voor andere landen. Naast nieuwe productie en ontwikkeling van de Boxer wordt er ook onderhoud en doorontwikkeling uitgevoerd. RDNL heeft recent de start-up REEQ B.V. overgenomen. Hiermee breidt Rheinmetall zijn portfolio van lichte tactische voertuigen uit en maakt daarmee tevens de stap naar hybride techniek met een volledig elektrische aandrijving in een militair voertuig.

Het bezoek zal bestaan uit een presentatie met ruimte voor discussie en een rondleiding. Gedurende de presentatie zal er o.a. aandacht besteedt worden aan de uitdagingen en kansen waarmee RDNL te maken heeft in de huidige veiligheidssituatie en groeiende vraag. Tevens wordt aandacht besteedt aan de relevantie van de Nederlandse defensie industrie in relatie tot het Ministerie van Defensie in het algemeen en het Korps Mariniers in het bijzonder. RDNL gaat graag de discussie aan om kennis uit te wisselen, want er valt genoeg van elkaar te leren! Aansluitend krijgen jullie de gelegenheid om een kijkje te nemen in de Boxer en andere voertuigen en krijgen jullie een beter beeld van het productieproces.

Praktische informatie:

Voor wie organiseren we dit? WJB leden – Officieren der mariniers (oud-actief-reservist)

Deelnemers: In verband met verbouwingen is het aantal deelnemers beperkt tot 15 man per bezoek. Om toch zoveel mogelijk geïnteresseerden te bedienen, is RDNL zo vrij om ons gedurende twee sessies te ontvangen, namelijk van 12:00-14:00 uur en 14:30-16:30 uur. Het totaal aantal deelnemers komt daarmee op 30 man.

Sessie Alpha:
11:45 – 12:00 uur Binnenkomst & ontvangst
12:00 uur Aanvang programma
14.00 uur Einde programma

Sessie Bravo:
14:15 – 14:30 uur Binnenkomst & ontvangst
14:30 uur Aanvang programma
16.30 uur Einde programma

Adres: Radonstraat 30, 6718 WS Ede
Parkeren: terrein van RDNL of naastgelegen openbare parkeerplaatsen aan de Radonstraat
Veiligheid: Gedurende het bezoek zal de werkplaats betreden worden, waarvoor veiligheidsschoenen noodzakelijk zijn. RDNL zal hierin voorzien.
Identificatie: Om toegang te krijgen dient u een vorm van identificatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) te kunnen tonen bij de entree alvorens u een bezoekerspas krijgt. Deze bezoekerspas dient u te allen tijde zichtbaar te dragen.
Aanmelden: dit kan tot en met woensdag 15 mei. Let op: vol is vol!

(Note: er wordt bij beide sessies geen lunch geserveerd. Graag hier zelf rekening meehouden)

Tussentijds vragen? Mail naar secretariaat@korpsmariniers-wjb.nl.