Generaalsdiner op de geboortedag van eerste commandant van het Korps

By 15 mei 2024Nieuws

Op dinsdagavond 14 mei werd de Sociëteit de Witte in Den Haag even ‘bezet’ door het Korps Mariniers. Dat was natuurlijk opzienbarend. De WJB organiseerde voor de eerste keer een diner voor (oud)generaals op deze memorabele dag, de geboortedag van onze naamgever en eerste commandant Willem Joseph Baron van Ghent. Doel: verbinden! Met de boodschap, er te zijn voor de nieuwe generatie officieren der Mariniers.

Voorzitter Fons Scheltema vertelde de aanwezige generaals, waaronder de huidige 60e commandant van het Korps, Brigadegeneraal der mariniers Ivo Moerman, dat de WJB van toegevoegde waarde is voor het Korps Mariniers. De missie: jong en oud-officieren met elkaar verbinden en met de maatschappij. Door van elkaar te leren, door onder andere mooie (bedrijf) meetings te organiseren. De generaals kunnen nog steeds een belangrijke rol vervullen voor de huidige generatie en de aanstormende groep officieren. Dit kan onder andere door nog beter zichtbaar te zijn bij VKT-meetings zoals o.a. de Springborrel, Battlefield Tours en het jaarlijkse Marine Corps Summer Ball. Het helpt hen en ons om ‘op koers’ te blijven, om de verhalen en ervaringen levend te houden en om te coachen en mentor te zijn voor de nieuwe generatie. En ook voor het behoud van de huidige populatie en nieuwe mariniers te werven.

Gastspreker van de avond Christian Melsen, voorlichter van de Vereniging Vrienden van de Witt, vertelde het gezelschap iets over de Founding Fathers (de gebroeders de Witt) van het Korps en de lijn naar onze eerste commandant Willem Joseph Van Ghent. Al met al was het een fantastische avond waar ook veel gelachen werd in een ongedwongen informele setting! De WJB verbindt Jong en Oud!

Dank aan Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte voor jullie gastvrijheid. Een mooie traditie is geboren.