WJB als gast van DMRC aanwezig bij 14th of May Memorial Regatta

By 13 mei 2024Nieuws

Afgelopen zaterdag was onze voorzitter Fons Scheltema, samen met de voorzitter van de VKT-commissie WJB, Hans, als gast van DMRC aanwezig bij de 7e editie van de 14th of May Memorial Regatta. Dit ter herdenking van de bombardementen op Rotterdam op 14 mei 1940. Daarnaast te roeien vóór en met buddy’s in nood die te kampen hebben met PTSS.

De organisatie van dit mooie roei-evenement lag in handen van een van de verenigingen die het Korps een warm hart toedragen, de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC). De sporters roeiden deze dag vóór en met buddy’s in nood die dagelijks moeten leven met de gevolgen van posttraumatische stressstoornis. Gezamenlijk ondergaan de roeiers de kracht van het roeien om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en begrip en respect voor mensen met PTSS te creëren. Prachtig initiatief! Tegelijkertijd werd het bombardement op Rotterdam, 14 mei 1940 herdacht. In aanwezigheid van loco-burgemeester van Rotterdam Simons, commandant van het Korps Mariniers Ivo Moerman en directeur Nederlands Veteraneninstituut Paul Hoefsloot was het een eervolle herdenking. Van DMRC waren 3 van de 7 sloepen aanwezig. De overall winner van de regatta en slag om Noordereiland was de sloep Recovery.

Het roei event werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Rotterdam en de mariniers, de Stichting help ze thuiskomen, de DMRC en het Mariniersmuseum.

   

 

 

14th of May Memorial:

Het bombardement op de stad Rotterdam is een tragische gebeurtenis in de geschiedenis van de stad. Een gebeurtenis die jaarlijks wordt herdacht op 14 mei. Ter herdenking organiseren (oud-)mariniers die lid zijn van de roeisloepvereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) samen met de Stichting Rotterdam en de Mariniers, de Van Ghent Kazerne van het Korps Mariniers, het Mariniersmuseum en de gemeente Rotterdam een wedstrijd voor roeisloepen over verschillende afstanden; de ‘14th of May Memorial Regatta Rotterdam’.