Veteranendag op het Malieveld

By 24 juni 2023Nieuws

24 juni, was het Nederlandse Veteranendag. Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Den Haag stond op de 24e juni in het teken van de Veteranendag. Het Malieveld  was geopend vanaf 8.30u voor publiek en rond 13.00u startte het Nationale Defilé op de Kneuterdijk door het centrum van Den haag waar zo’n 4.000 veteranen en militairen marcheren rond de Hofvijver, gevolgd door historische legervoertuigen. Het gronddefilé werd voorafgegaan door een luchtdefilé met achttien historische en moderne vliegtuigen. Nergens in Nederland is deze combinatie te zien van veteranen uit alle missies, militairen van de hele krijgsmacht, civiele en militaire muziekkorpsen en legervoertuigen, historisch en modern. Ook veteranen die nu bij de politie, douane of het Leger des Heils werken, lopen mee.

Bekijk hier hele programma.

Wil het vanaf huis meemaken, volg dan het programma via diverse media kanalen. Klik hier voor het overzicht.