Welkom nieuwe collega officieren in de dop!

By 3 juli 2024Nieuws

Woensdag 3 juli kwamen onder amfibische omstandigheden de nieuwe lichting Officieren der Mariniers binnen in de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Zij hebben met succes de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) doorlopen. Vergezeld van zware (horizontale) buien en luid applaus van familie, vrienden (Het Thuisfront), CKM Ivo Moerman, CS Ben Vlasman, Hoofd MOC Dennis Borst, aanstaand Commandant KIM Geoffrey Rellum, en veel mariniers die op het exercitieterrein stonden werd POTOM 2023-2024 binnengehaald om hun opleidingsbaret voorgoed aan de ‘kapstok te hangen, en dé enige echte baret op te zetten. Well deserved MANNEN!

De basis voor het Korps Mariniers ligt bij de opleidingen. Met name in de basisopleidingen worden de toekomstige marinier, onderofficier en officier opgeleid en gevormd. Om officier bij de mariniers te kunnen worden, moet de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) worden doorlopen. Deze duurt 11 maanden. Aspirant-officieren moeten bewijzen te beschikken over leiderschapskwaliteiten, tactische vaardigheden, uithoudingsvermogen en fysieke kracht. Een officier moet onder extreme (oorlogs)omstandigheden een peloton kunnen leiden en de eisen zijn dus hoog. Ook worden de Korpswaarden getoetst tijdens de opleiding.

               

Fantastische prestatie mannen en van harte gefeliciteerd om onder deze loodzware omstandigheden de eindoefening te halen van de zwaarste militaire opleiding van Europa. Jullie als elftal verdienen sowieso goud! Namens het bestuur, de VKT commissie en alle leden van de WJB, van harte gefeliciteerd! Tot spoedig!

Aspirant – Officieren baret op! Welkom bij de club!