Zeer geslaagd bedrijfsbezoek aan het Rheinmetall Defence met uniek inkijkje bij Boxer pantservoertuigen

By 1 juni 2024Nieuws

Het eerste WJB bedrijfsbezoek van dit jaar heeft op donderdag 30 mei plaats gevonden bij Rheinmetall Defence Nederland in Ede. Dit soort VKT Meetings (bedrijfsbezoeken) worden door onze leden zeer gewaardeerd en daardoor was deze meeting binnen no-time vol en het maximum aantal deelnemers behaald.

Een aller hartelijks ontvangst met koffie en stroopwafels stond de 30 WJB leden te wachten welke verspreidt was over twee sessies (Alpha en Bravo). Na een korte voorstelronde van iedere deelnemer werd een interactieve presentatie verzorgd door Wouter van Maaren (inmiddels WJB-lid en KAPTMARNS b.d.) over Rheinmetall haar geschiedenis, organisatiestructuren, de voertuig productportfolio, de rol bij de Nederlandse krijgsmacht en de hedendaagse kansen en uitdagingen waar een defensie industriebedrijf als zij mee te maken heeft.

Het bezoek werd voortgezet met een rondleiding door de werkplaats, waarbij men een uniek kijkje kon nemen bij Boxer pantservoertuigen in onderhoud en de assemblage lijn voor nieuwe voertuigen. Daarnaast was er uitgebreid aandacht voor het nieuwe platform Ermine van ReeQ (een start-up recent overgenomen door Rheinmetall Defence Nederland). De deelnemers kregen een demonstratie van het onbemande wielvoertuig en gedetailleerde uitleg van de mechaniek en militair tactische toepasbaarheid.

Namens de WJB VKT commissie (Verbondenheid, Kracht en Toewijding), het bestuur én de aanwezige leden willen wij Rheinmetall Defence Nederland nogmaals bedanken voor het openen van hun deuren en de getoonde gastvrijheid!