KOLMARNS b.d. Hameete en MAJMARNS b.d. Ballieux ontvangen bijzonder cadeau

By 31 januari 2020Nieuws

Onze WJB leden kolonel b.d. Hameete en majoor b.d. Ballieux zijn donderdag 30 januari verrast met een bijzonder cadeau. C-KMARNS Brigade-generaal Mac Mootry reikte namelijk aan beide veteranen een ingelijste krantenartikel uit van de dag van hun beëdiging in 1946. 

Een marinier vond laatst in de kist van zijn grootvader het krantenartikel van de officieren beëdiging ‘op den Coolsingel’. Al snel werd de link gelegd en zijn de twee veteranen van de Mariniersbrigade uitgenodigd op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De enorme verassing en het weerzien met de Generaal werd door de oud-mariniers zeer op prijs gesteld.

Fantastisch dat deze 2 WJB leden, erelid KOLMARNS b.d. Hameete en MAJMARNS b.d. Ballieux zo’n bijzonder cadeau hebben mogen ontvangen uit handen van BRIGGENMARNS Mac Mootry.

Bron en foto’s: Korps Mariniers (via Facebook)