Netwerken, de ALV en interessante discussies tijdens mini-symposium op WJB VKT studiedag 2018

By 30 november 2018Nieuws

Onze leden hebben zich weer en masse aangemeld voor hét jaarevent van de WJB, de WJB VKT studiedag van 2018. De VBHKAZ ontving donderdagochtend 22 november de eerste gasten die zich klaar gingen maken voor het programmaonderdeel ‘Schieten’. Met alle adrenaline in zich vervoegden zij zich later bij de ALV. Tijdens de ALV was er uiteraard een woord van de voorzitter, een terugblik de VKT meetings van het afgelopen jaar, de financiële stukken gepresenteerd door de penningmeester en een vooruitzicht van de te organiseren VKT meetings.

Naast de vaste agendapunten tijdens de ALV werden 2 leden in de schijnwerpers gezet. Namelijk Roy Spiekerman van Weezelenburg, Generaal-majoor der mariniers (b.d) die benoemd is tot Erelid van de Vereniging van Officieren der Mariniers “Willem Joseph Baron van Ghent”. En Jim Enters, Kapitein der mariniers (b.d.) van ARO-klas 19, is benoemd tot Lid van Verdienste van de Vereniging van Officieren der Mariniers “Willem Joseph Baron van Ghent”.

Het middag programma van de studiedag bestond uit een mini-symposium met als hot onderwerp instroom en behoud van personeel korps breed. Onder bezielende leiding van de dagvoorzitter Esther Krikke vond er met behulp van 3 panelleden een levendige discussie plaats over hoe en wat met werving van nieuwe Mariniers en als ze dan eenmaal binnen zijn hoe behouden we hen dan. De oplossing werd nog niet gevonden maar er is genoeg losgemaakt voor een vervolg.

Uiteraard werd de dag wederom afgesloten met het traditionele diner waarbij spontaan POTOM, ARO, OEX en KIM- bakstafels werden gevormd. Het was weer een mooie dag met veel bijpraten, uitwisselen en leren. Volgend jaar 21 november 2019 zijn wij graag weer uw gastheer!

Indien je een foto wilt opslaan doe dan het volgende: Open de foto, dubbelklik vervolgens op de zwarte achtergrond, nu is het wel mogelijk om de foto op te slaan (‘Afbeelding opslaan als’). Mocht je een foto in hoge resolutie willen ontvangen dan kunnen wij deze beschikbaar stellen door deze op te vragen bij het secretariaat@korpsmariniers-wjb.nl.  Met dank aan de prachtige foto’s van Cees van der Wal.