Boekentip: Deel 2 van trilogie Overleven

By 26 maart 2021Boekentips, Nieuws

Het nieuwste boek Overleven – Deel 2 van schrijfster Ynskje Penning is sinds kort verkrijgbaar in de boekwinkels. Deel 2 behelst de periode 1943 -1943 en staat vol prachtige verhalen en fotomateriaal. Het eerste deel werd in september 2019 overhandigd aan vice-admiraal Rob Kramer.

 

Zondag 7 december 1941.

Japan valt Pearl Harbor aan. De USA komt in oorlog. Op de Atlantic torpederen U-boten talloze koopvaardijschepen. Marinier Frank van Yzerbergen vaart geheime post, zet zich in en probeert te overleven. De andere mariniers worden naar Nederlands-Indië gestuurd, waar een Japanse invasie dreigt. Vier van hen overleven de Slag in de Javazee, komen in dienst bij de Amerikaanse marine en raken betrokken bij de moeizaam verlopende oorlog in de Pacific. In 1943 vallen ze onder de legendarische generaal Patton Sicilië binnen. De strijd om de bevrijding van Europa begint.

R.M.S. Queen Elizabeth als troepentransportschip

Als je het boek nu bestelt voor € 27,50 via de website van Ynskje Penning dan ontvang je leuke gratis extra’s zoals:

  • Opdracht met handtekening van de auteur
  • Fraaie boekenlegger
  • Gestempeld met speciaal hiervoor vervaardigd marinestempel
  • Geen verzendkosten

Het boek Overleven van schrijver Ynskje Penning is een trilogie waarin de oorlog van haar vader centraal staat. De drie delen vertellen de ervaringen van zes Nederlandse mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder die van Frans van Staalduinen, haar vader. Klik hier voor meer informatie en video’s van de boekuitreikingen.