Boek ‘Overleven’ overhandigd aan Commandant der Zeestrijdkrachten

By 18 september 2019Boekentips, Nieuws

Op vrijdag 13 september was er een boekpresentatie over het boek Overleven van schrijver Ynskje Penning  in de Martinikerk in Groningen. Enkele WJB leden en WJB bestuurslid Edwin Mutsaars waren bij het heugelijke moment aanwezig.

Het eerste exemplaar van het boek werd namelijk aangeboden aan vice-admiraal Rob Kramer, Commandant der Zeestrijdkrachten. En daarnaast heeft het Koperkwintet van de Marinierskapel het geheel luister bijgezet.

Het boek Overleven van schrijver Ynskje Penning is een trilogie waarin de oorlog van haar vader centraal staat. De drie delen vertellen de ervaringen van zeven Nederlandse mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder die van Frans van Staalduinen, haar vader.

 

 

80 jaar geleden!

Op 1 september 1939 valt Nazi-Duitsland Polen binnen waarna de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Op 1 september 1939 zullen zeven Nederlandse mariniers gedetacheerd op Curaçao, met groot verlof gaan. Maar vier dagen voor hun afzwaaien wordt de mobilisatie afgekondigd. De mannen zijn gedwongen onder de wapenen te blijven tot minimaal een half jaar na het einde van de oorlog. Overal ter wereld worden ze ingezet om te strijden voor onze vrijheid. 

Het boek is nu verkrijgbaar in de boekhandel.

Dagblad van het Noorden schreef er al een uitgebreid artikel over.