Voor 25e keer om de Schuttersputter gespeeld

By 3 oktober 2018Nieuws

Op donderdag 20 september werd op GC De Hoge Kleij te Leusden voor de 25e keer om de Schuttersputter gespeeld, een wedstrijdreeks die in 1991 begon ’s ochtends vroeg op de jaarlijkse studiedag in november. De eerste tien jaren werden de vroege vogels door de kazerne in Doorn voorzien van een ontbijt met poeroet en togen dan met een lupak in de golftas de baan in. Helaas sneuvelde dit emolument onder druk van de bezuinigingen. In 2003 werd de studiedag in Rotterdam in de Van Ghentkazerne gehouden, waardoor de traditionele combinatie van golf en studeren/borrel/rijsthap niet langer haalbaar was. Besloten werd om het roer maar helemaal om te gooien. Golf op een andere dag en op een meer christelijke tijd. Per slot van rekening werden de heren allemaal wat ouder. Gekozen werd voor een geschikte dag in september met een starttijd rond het middaguur en met bier en bitterballen op de 19de hole. Een formule waarin iedereen zich goed kon vinden. En zo is het gebleven tot de dag van vandaag.

Op uitnodiging van Juus Halsema was de commandant van het korps mariniers, brigade-generaal Jeff MacMootry aanwezig bij de koffie en de start van deze oudste van de zes jaarlijkse mariniersrondjes.

Groepsfoto 25e Schuttersputter op GC De Hoge Kleij op 20 september 2018

Voorste rij (zittend) v.l.n.r. Jop Boom, Nanno Nommensen, Juus Halsema, Jeff MacMootry, commandant van het korps mariniers, Roy Spiekerman van Weezelenburg, Geert Weenink en Charles Receveur.  Achterste rij (staand) v.l.n.r. Jos Coumans, Axel van Willigenburg, Enno Osinga, Jim Grippeling, Martijn van der Lande, Dick Bosch, Ilay Ferrier, Rudi Houwert, Bob van Lierop, Peter Madsen en Paul Cats.

De winnaar van de 25e Schuttersputter Martijn van der Lande (hcp 3.1) en Juus Halsema met midden onder Paul Cats.