Generaalsdiner POTOM 2016 – 2017

By 17 juli 2017Nieuws

Afgelopen donderdagavond, 13 juli, was het dan zover. Het Generaalsdiner POTOM 2016 – 2017. Uiteraard onder toeziend oog van eregast CKM Brigadegeneraal Frank van Sprang en Chef staf tevens commandant van de Van Ghentkazerne Luitenant-kolonel Jan te Hove.

Natuurlijk waren ook alle kaderleden van de POTOM opleiding aanwezig plus een aantal genodigden. Geweldig om te zien dat er wederom 16 nieuwe leiders zijn aangetreden bij ons Korps. Vrijdag 7 juli 2017 binnengekomen (FINEX) op de Van Ghentkazerne, waarna zij hun welverdiende baret in ontvangst mochten nemen.

Hersteld van de ontberingen stond donderdag het door hen zelf georganiseerde Generaalsdiner op het programma. Het was een mooie avond vol speeches en lofzang. Ook kreeg men van oud Marinier Jan-Jaap van Weering nog wat lessen in etiketten. Immers Officieren van het Korps zijn onder alle omstandigheden de Heren onder de Heren….

  

Na het zomerverlof zijn zij gereed om weer naar het KIM te gaan om samen met hun vlootgenoten weer de boeken in te duiken. Na bijna een jaar veldwerk zal dat voor menigeen een uitdaging zijn.

Officieren van POTOM 2016, namens alle post-actieve, oud en actief dienende officieren van het Korps Mariniers, hartelijk welkom bij de WJB. Wij hopen jullie snel op een van onze VKT meetings te mogen begroeten.