Opening nieuw kantoor Atlantische Commissie en 75 jaar NAVO

By 9 april 2024Nieuws

Dinsdag 2 april was de WJB bij de opening van het nieuwe kantoor van de Atlantische Commissie. Directeur Anna van Zoest (gastspreker van de WJB Jaardag in 2023) had hiervoor onder andere onze voorzitter uitgenodigd om bij dit heugelijke moment aanwezig te zijn.

De Atlantische Commissie is vanaf heden gevestigd in het centrum van Den Haag, in het Nutshuis en is nu omringd door veel andere maatschappelijke organisaties. WJB voorzitter Fons Scheltema was bij de opening aanwezig. De Haagse burgemeester Jan van Zanen opende officieel de nieuwe kantoorruimte. Tot een van de gasten behoorde ondermeer Jaap de Hoop Scheffer, voormalig Secretaris-generaal van de NAVO.

Tevens werd stil gestaan bij de 75ste verjaardag van de NAVO in deze zelfde week. Oana Lungescu (van 2010-2023 woordvoerder en strategisch adviseur van de Secretaris-generaal van de NAVO) blikte terug op sleutelmomenten van de afgelopen jaren, waaronder de toenemende spanningen met Rusland, de toetreding van de nieuwe bondgenoten (Finland en Zweden) en NAVO’s missies en operaties. En ook werd er vooruit gekeken: met een oorlog in Europa, verkiezingen in de Verenigde Staten, een nieuwe NAVO Secretaris-generaal én een NAVO-top in Nederland (2025) wordt het ook voor het bondgenootschap een spannende periode. Een interessante bijeenkomst met als kernboodschap, VERBONDENHEID van de lidstaten met/aan elkaar de komende tijd. En waar eigenlijk te weinig actief dienend officieren bij aanwezig waren. Next Time!