“Ik kreeg kippenvel”. Mariniers Associatie tijdens defilé bij commando overdracht

By 14 oktober 2023Nieuws

Leden (actief dienenden, reservisten en oud-mariniers) van de mariniers associatie namen deel aan het defilé tijdens de commando-overdracht van brigade-generaal Hut aan Moerman. Zo’n 50 leden van verschillende mariniers verenigingen en stichtingen, samen de associatie vormend, liepen mee onder leiding van KOLMARNS b.d. Bert Aben. Een van de leden na afloop: ‘Gewoon kippenvel! Geweldig om dit mee te mogen maken bij zo’n commando-overdracht’.

 

CKM BRIGGENMARNS Jan Hut en opvolgend CKM Ivo Moerman hadden namelijk nadrukkelijk de wens uitgesproken dat er leden van de verschillende entiteiten die vallen onder de mariniers associatie, zichtbaar zouden zijn tijdens de commando-overdracht. Een geweldig initiatief die bij de 2 grootste verenigingen, het COM en de WJB, werd neergelegd om dit te realiseren. En dat is gelukt. Het Contact Oud- en Actief dienende Mariniers (COM), wij de Vereniging voor Officieren der Mariniers Willem Joseph Baron van Ghent (WJB), Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC), Stichting Keep them Landing (KTL), Mariniers Uitvaartteam, Mariniers Ziekenboeg en de Vrienden van het Mariniersmuseum waren ondermeer aanwezig. Op dinsdagochtend werd er nog voorgeoefend zodat iedereen goed voorbereid was. Over het tenue was ook goed nagedacht, sowieso iedereen dé/onze blauwe mariniers baret met anker met voor stichtingen en verenigingen die een eigen uniform hadden, het eigen uniform, voor de actief dienenden en reservisten barathea, voor officieren actief dienend en reservisten, witte pet, witte handschoenen en sabel en indien geen eigen uniform, een donkerblauw pak met stropdas en grootkruizen of een nette spijkerbroek. Het was ondanks de verschillende uniformen echt een eenheid zoals de korpsleiding het graag in samenspraak wilden zien! Zowel de organisatie als CKM (oud en nieuw) kijken met trots terug op deze heugelijke dag.