Marine Corps Summer Ball 2023 – GEWELDIG!!!

By 10 juli 2023Nieuws

De tweede editie van het Marine Corps Summer Ball afgelopen zaterdag was/ is er een om in te lijsten, een echte TOPPER. Met de meer dan 200 gasten hebben we genoten aan boord van het iconische ss Rotterdam. VERBONDENHEID stond centraal deze avond. Van oud-, actief- en post actief dienende officieren (NL, RM en USMC) tot adelborsten, en POTOM 22-23. Van 18 jaar tot 85 jaar en uiteraard het thuisfront: onze PARTNERS.

Zaterdag 8 juli 2023 gaat de geschiedenisboeken in van zowel de WJB als het Korps Mariniers. Een nieuwe traditie!! Met een mooi gemêleerd gezelschap hebben wij in de Grand Ballroom van het ss Rotterdam geschiedenis geschreven. Een warm welkom door onze voorzitter Fons Scheltema, een prachtige toespraak van GENMAJMARNS Richard Oppelaar (plaatsvervanger van CKM Jan Hut die vanwege andere verplichtingen helaas niet aanwezig kon zijn) en zangeres Sophie Boreel die voor het thuisfront een schitterend lied ten gehore bracht. Uitzonderlijk begaafd pianist én Korporaal van de mariniers Nordin Maouli verzorgde de muzikale intro aan het begin van de avond, gevolgd door een live-jazzband en dj. De zwoele zomeravond zorgde voor unieke plaatjes op het upperachterdek van het ss Rotterdam.

Midden op de avond zorgde een laag overvliegende helikopter van de speciale dienst Politie, geregeld door één van de post-actief dienend officieren (de bekende 3-R’en…), voor veel spektakel en een verkoelende bries. Als je dan toch in de buurt bent … dan kun je beter wat stof doen opwaaien, letterlijk en figuurlijk!


Het is een avond geworden die we niet snel zullen vergeten. Met dank aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt. GEWELDIG een echte daad door KRACHT en TOEWIJDING!