POTOM 22-23 is binnen en hebben opleiding met succes afgerond!

By 6 juli 2023Nieuws

Donderdagochtend 6 juli is een nieuwe lichting Officieren der Mariniers binnengekomen van hun laatste loodzware eindoefening. Zij hebben met succes de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) doorlopen. Een afvaardiging van het bestuur en VKT-commissie van de WJB was bij de binnenkomst op de Van Ghentkazerne in Rotterdam aanwezig.

De basis voor het Korps Mariniers ligt bij de opleidingen. Met name in de basisopleidingen worden de toekomstige marinier, onderofficier en officier opgeleid en gevormd. Om officier bij de mariniers te kunnen worden, moet de Praktische-Opleiding tot Officier der Mariniers (POTOM) worden doorlopen. Deze duurt 11 maanden. Aspirant-officieren moeten bewijzen te beschikken over leiderschapskwaliteiten, tactische vaardigheden, uithoudingsvermogen en fysieke kracht. Een officier moet onder extreme (oorlogs)omstandigheden een peloton kunnen leiden en de eisen zijn dus hoog. Ook worden de Korpswaarden getoetst tijdens de opleiding.

De mannen van POTOM 22-23 hebben het gefixt. Met 42 begonnen en 14 behaalden de zwaarste militaire opleiding van Europa.

Aspirant – Officieren petten af, mariniers baret op! Welkom bij de club!

Als kers op de taart zijn de nieuwe officieren (in spe) uitgenodigd zaterdag 8 juli aan boord van het  ss Rotterdam om met hun nieuwe collega’s deel te nemen aan het Marine Corps Summer Ball. Een mooie gelegenheid om verder kennis met hen te maken.