VKT commissielid MAJMARNS Mark Brouwer ontvangt ‘Navy and Marine Corps Commendation Medal’

By 31 mei 2023Nieuws

Dinsdag 30 mei heeft WJB-lid en ons gewaardeerde VKT-commissielid MAJMARNS Mark Brouwer de ‘Navy and Marine Corps Commendation Medal’ ontvangen uit handen van General David H. Berger, Commandant van USMC.

Hij ontving deze prachtige eervolle onderscheiding vanwege zijn tijd als uitwisselingsofficier in de Verenigde Staten bij het USMC, Camp Lejeune, 2d Recon (2019-2021).

In het bijzijn van de eigen Korpscommandant, brigade-generaal Jan Hut, de beide Korpsadjudanten en de zoon van Mark, kreeg Mark deze onderscheiding op de Van Ghentkazerne persoonlijk opgespeld door General David H. Berger, Commandant van USMC.

“Tijdens de periode in de Verenigde Staten vond ik het belangrijk dat we als korpsen goed en beter gingen samenwerken. Dat is de reden dat Generaal Berger vandaag ook in Nederland was. Overigens diende Generaal Berger jaren geleden ook bij 2d Recon, toen als compagniescommandant. Nu leidt hij het USMC, 180,000 m/v sterk, door een transitie naar een nieuwe Fighting Force.”, aldus Mark.

Fantastisch Mark, we zijn trots op je! Je bent een zeer bevlogen en enthousiast gewaardeerd WJB-lid en VKT (Verbondenheid, Kracht en Toewijding) commissie lid. Ook hieruit blijkt dat jij die verbondenheid uitermate goed kan realiseren!