Boekentip: ‘Ik zweer trouw’

By 10 mei 2023Boekentips

Boek ‘Ik zweer trouw’ geschreven door een van onze leden, Michiel van der Pols recentelijk gepubliceerd. Op 11 mei a.s. wordt het boek in het Mariniersmuseum, uitgereikt aan de Commandant van het Korps Mariniers Brigade-generaal Jan Hut die ook het voorwoord heeft geschreven.

In het boek ‘Ik zweer trouw’ deelt voormalig leidinggevende bij de Nederlandse antiterreureenheid, veteraan en doorbraakcoach Michiel van der Pols nieuwe inzichten over hoe psychische problemen bij de krijgsmacht, politie en andere hoogrisico- organisaties geheeld en voorkomen kunnen worden.

Waar gaat het boek over?

Elk moment van de dag zetten militairen, politie- en brandweermensen, handhavers en andere hoog-risico professionals zich in voor de veiligheid van anderen. Zij hebben allen ooit trouw gezworen deze bijzondere taak in veelal risicovolle en complexe omstandigheden uit te voeren, maar enkelen van hen verliezen hierbij zichzelf, omdat ze zoveel gegeven hebben.

Michiel van der Pols (1977) leidde de anti-terreureenheid van het Korps Mariniers, is uitgezonden geweest naar Irak en heeft zich jarenlang ingezet voor de verbetering van de veiligheid in het hart van de probleemwijken van Rotterdam. It takes one to know one. Nu helpt hij als doorbraakcoach degenen die in dit werkveld vastgelopen zijn zichzelf weer terug te vinden. Van der Pols schreef al eerder het boek ‘De Doorbraak‘.

Op basis van de vele coachgesprekken die hij de afgelopen vijf jaar met hen heeft gehad, deelt hij in dit boek waardevolle en vernieuwende inzichten over hoe psychische problemen in dit bijzondere werkveld geheeld en mogelijk voorkomen kunnen worden. Naast zijn eigen levensverhaal vertellen zeven (voormalig) hoogrisico- professionals zelf ook hún verhaal. In combinatie met de vele voorbeelden uit zijn coachpraktijk geeft dit boek een unieke inkijk in dit complexe werkveld en in de ziel van degenen die hier werkzaam zijn.

Dit boek is geschreven voor iedereen die begaan, werkzaam of betrokken is bij de krijgsmacht, politie, brandweer of ander hoogrisico-beroep en het mentale welzijn van de mens in deze sector belangrijk vindt.

Thema’s die aan de orde komen zijn: de drijfveren om te kiezen voor een baan in de hoogrisico-sector, identiteit, gevoel en emoties, de gevolgen van trauma, PTSS, sociale veiligheid, leiderschap, authenticiteit en kwetsbaarheid.
Ook komen minder besproken onderwerpen aan de orde, zoals: ongunstige jeugdervaringen, spiritualiteit, zelfbewustzijn, hoogsensitiviteit, organisatietrauma en het spanningsveld in het trouw zijn aan het land versus het trouw zijn aan jezelf.

Je kunt het boek via zijn website bestellen: IK ZWEER TROUW | doorbraakcoaching of is verkrijgbaar via de boekhandels. Het boek kost € 27,95 inclusief verzendkosten.

Voor WJB-leden geldt een speciale korting van € 5,-, als je het boek bestelt via de website www.doorbraakcoaching.com/boeken. Gebruik hiervoor de code: WJB1665