Boekentip: De Doorbraak van WJB lid Michiel van der Pols

By 8 oktober 2020Boekentips, Nieuws

WJB lid Michiel van der Pols ontwikkelde de Doorbraakmethode. Twaalf jaar lang was hij leidinggevende bij het Korps Mariniers, waarna hij als stadsmarinier in Rotterdam nog eens twaalf jaar lang verantwoordelijk werd voor de verbetering van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken. Nu is hij doorbraakcoach in zijn eigen praktijk. Bijna dagelijks ontvangt hij mensen die zich geblokkeerd voelen. Zijn boek is uitermate geschikt voor coaches, psychologen, organisatiedeskundigen en HR-managers. Om zelf te lezen, maar ook om hún cliënten een ander perspectief te bieden op de volgende stap in hun leven.

Vijfentwintig jaar heeft Michiel van der Pols diverse bijzondere functies bij de Nederlandse overheid vervuld. Bij het Korps Mariniers is hij als officier uitgezonden geweest naar Irak, gaf hij leiding aan de antiterreureenheid en leefde hij een leven als in een spannend jongensboek. Vervolgens werkte hij jarenlang aan het verbeteren van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken van Rotterdam. Hij stond stevig in zijn schoenen, was zelfverzekerd en leefde een ogenschijnlijk geslaagd leven.

Dit krijgt echter een totaal andere wending op het moment dat hij zijn soulmate Linda ontmoet. Een roerige periode volgt, want Michiel is getrouwd en heeft zijn leven gebouwd op de rollen die hij jarenlang onbewust zorgvuldig speelde. Hij kan zich niet meer verschuilen achter de rol van geslaagde man, militair en veteraan. Door de ontmoeting met Linda verandert álles en gaat hij op zoek naar het hoe en waarom van zijn leven.

De haarscherpe analyses die hij in zijn werk bij complexe opdrachten maakte, besloot hij van zijn eigen leven te maken. Laag voor laag pelt hij zijn geschiedenis af en komt hij onder andere op het pad van paragnosten, vorige levens en mystieke gebeurtenissen. Hij krijgt zijn antwoorden en meer. De zoektocht verandert zijn perspectief op zichzelf, anderen en het leven volledig. Hij hervindt zichzelf en laat nu een kant zien die hij nooit eerder heeft kunnen en durven laten zien – dát is de Doorbraak.

Michiel van der Pols gaf jaren leiding binnen Defensie. Hij kent het klappen van de zweep en heeft onder grote druk geleerd wat leiderschap is. Vanuit die kennis en ervaring, in combinatie met zijn coachings vaardigheden en goed ontwikkelde antenne voor bullshit, coacht hij de leiders van de organisatie in relatie tot de hervonden missie. Wat betekent deze missie voor het leidinggeven aan deze organisatie? We zetten de puntjes op de i om de organisatie met haar missie in een constant veranderende omgeving te leiden naar de toekomst.

Het boek is verkrijgbaar op:

www.doorbraakcoaching.com/shop of op de website van Obelisk Boeken, Bol of Bruna.