Waardevolle Spring borrel met Bosnië Oorlogscorrespondent Van Lynden

By 13 april 2023Nieuws

Op woensdag 12 april 2023 is vanuit de WJB de eerste ‘Spring borrel’ georganiseerd. En omdat we naar Bosnië gaan hebben we Aernout van Lynden, zelf oud-officier van ons Korps bereidt gevonden om iets van zijn opgedane jarenlange ervaringen in Bosnië met ons en een aantal kaderleden van 1 mcg te delen. Een super initiatief en ‘Hier hebben we wat aan’! was een veel gehoorde reactie.

Vooraf aan de borrel werd een zeer interessante lezing gehouden over Bosnië en Herzegovina en het voormalig Joegoslavië. Tijdens de lezing nam de Nederlands-Britse oorlogscorrespondent Aernout van Lynden (en tevens oud-officier der Mariniers en WJB lid) ons mee door de politieke, militaire, etnische en religieuze geschiedenis aan de hand van onder andere zijn eigen ervaringen opgedaan ten tijde van de Bosnische Burgeroorlog (1992-95). De bijeenkomst was extra relevant voor de uitgenodigde actief dienende officieren en gasten onderofficieren van 1 MCG. Zij gaan komend jaar als onderdeel van een Europees multinationaal bataljon (European Union Force (EUFOR Althea)) een bijdrage leveren aan het behoud van een veilige en beveiligde omgeving in Bosnië en Herzegovina.

Inmiddels is door Commandant 1 MCG met Aernout afgesproken dat hij nog een presentatie gaat geven aan het squadron wat op missie gaat. Geweldig daar is ons NETWERK voor wat we graag Korpsbreed willen delen.

We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Net zoals de versnaperingen tijdens de borrel in ‘longroomsfeer’; dit smaakt naar meer!