Nieuwe lichting mariniers beëdigd – nieuwe video

By 10 februari 2023Nieuws

In de Van Ghentkazerne in Rotterdam zijn op vrijdag 10 februari 48 ‘kersverse’ nieuwe mariniers van blok EVO 22-02 beëdigd nadat zij eind januari 2023 in het bijzijn van vrienden en familieleden hun Mariniers baret in ontvangst namen.

met dank aan ELNTMARNS bd Ruud Hendriks (ARO 19) voor beeld en montage.

Een mooi moment om deze nieuwe mariniers met hun families vrienden/vriendinnen en bekenden, te zien stralen van trots tijdens hun beëdiging. Een afvaardiging van WJB leden was op uitnodiging van de commandant MOC Overste Stefan Mastenbroek en zijn kader, aanwezig bij dit unieke moment.

Mariniers van blok 22-02, namens de het bestuur en alle leden, van harte gefeliciteerd met jullie beëdiging. Welkom bij ons Korps. Verbondenheid, Kracht en Toewijding. Nu, in het verleden en in de toekomst! Veel succes in jullie loopbaan. 

     

Facebook update 27 januari:

“Vanochtend even na 09:00 uur liep blok EVO 22-02 na een zware eindoefening en een nachtelijke eindmars van 25 kilometer, onder luide toejuichingen van familie, vrienden en collega’s, muzikaal begeleidt door de Tamboers en Pijpers en uitbundig vuurwerk, de poort van de Van Ghentkazerne binnen.

Na de traditionele toespraak waarin de prestaties van de cursisten, de inspanningen van de kaderleden en de steun van het thuisfront werden benoemd klonk het commando “Petten af, baretten op” en mochten de 48 mannen zich ‘marinier’ noemen. “Draag vol trots deze mariniersbaret in de geest van onze Korpswaarden 100% verbonden, krachtig en met volledige toewijding”, gaf het Hoofd van de Opleidingsafdeling Initiële Opleidingen, majoor der mariniers De Haas, de kersverse mariniers mee. Met de bekendmaking van de ‘best man’ en ‘beste schutter’ werd het ceremonieel afgesloten en kon het thuisfront de mannen ‘bestormen’. #wemakemarines #trots