Boekentip: ‘Wawa en de reis naar de bergen’

By 4 december 2022Boekentips

Een van onze leden, Simon Peijnenborgh, heeft een bijzonder boek geschreven, ‘Wawa en de reis naar de bergen’. Ervaringen van een marinier door de ogen van zijn knuffeldier.

Het is een bijzonder boek, a-typisch voor een marinier en daarom bijzonder interessant om te lezen. Simon, die para, commando en ML-er is heeft een boek geschreven door de ogen van zijn kinderknuffel, olifant Wawa. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat 65 korte verhalen en is geschikt voor zowel jong als oud.

Simon, die na een bijna doodervaring – zijn begrafenis werd al voorbereid- besloot het beste uit het leven te halen. Volgens Simon hebben we veel invloed op hoe we ons voelen, hoe gezond en vitaal we ons leven leiden, en hoe we onze dromen realiseren. Deze reis ging bij hem met vallen en opstaan. De reis is ook nooit af. Na het overlijden van zijn moeder, een burn out en overtraind raken heeft hij na zijn periode bij het Korps Mariniers de transitie gemaakt van DENKEN, DOEN en pas veel later VOELEN naar VOELEN, DOEN en DENKEN. De ervaringen die hij opdeed tijdens zijn eigen reis naar zijn innerlijke kompas wil hij graag delen.

Waar gaat het boek over? Olifant Wawa droomt ervan de bergen te zien. Samen met twee vriendinnen, Rhea de ijsvogel en Vera de sprinkhaan, gaat hij op reis. De ontmoetingen en avonturen raken de essentie van het leven. Thema’s die aangeraakt worden zijn onder andere onze Korpswaarden: Verbondenheid, Kracht en Toewijding, maar ook veiligheid, (zelf)vertrouwen en onzekerheid, vreugde en verdriet, dankbaarheid en kwetsbaarheid, vitaliteit en veerkracht, leiderschap en eigenaarschap, vertragen en ruimte maken, gezondheid en genieten, meditatie en rust, diversiteit en inclusie, en nog veel meer. Op een speelse manier wordt jouw verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid geprikkeld.

Als coach en vitaliteitsspecialist gidst Simon mensen en organisaties hun energie te focussen op het realiseren van hun mooiste vitale leven en de droomambitie van de organisatie. Dit doet hij onder andere in Nederland, maar vooral ook in de bergen in Zwitserland.

Het is een klimaatpositief boek. Het papier van PaperWise is niet van bomen gemaakt maar van landbouwresten. Voor iedere 25 verkochte boeken wordt via Treesforall een nieuwe boom geplant en gaat er €1,- naar het WNF.

Mocht je het boek willen bestellen dan kan dat via de site van www.vital2perform.nl of bol.com. Het boek kost €25,- exclusief verzendkosten.

Voor WJB-leden geldt een speciale korting, hiervoor dien je het oprichtingsjaar van ons Korps in te vullen op www.vital2perform.nl.