Kamp Nieuw-Milligen groots en Frank van Kappen zet ons aan tot denken

By 30 november 2022Nieuws

Nog geen week na de mooie WJB Jaardag kwamen woensdag 23 november zo’n 40 WJB leden naar de VKT Meeting toe voor de rondleiding over Kamp Nieuw-Milligen en voor de presentatie van Generaal majoor b.d. Frank van Kappen.

Het was een boeiende middagmeeting met onder andere een rondleiding over Kamp Nieuw-Milligen en een presentatie van Generaal-majoor b.d. Frank van Kappen met als onderwerp: “Een onstabiele wereldorde”.

In één van de loodsen op het immense terrein werden we ontvangen door voormalig CKM, Brigadegeneraal Jeff Mac Mootry en overste Gijs Schoe. Met een bekertje koffie in de hand hielden we ons wat warm op deze koude woensdag in november, want steeds meer faciliteiten worden ondertussen afgebroken dus ook de verwarming. Aangezien wij kou wel gewend zijn, kon dat de pret niet drukken. Na de presentatie over de nieuw te bouwen kazerne kregen we een rondleiding over het terrein. Welteverstaan een gedeelte hiervan want het is zó groot dat de VBHKAZ er 3 keer in past. In 2029 moet de nieuwe kazerne opgeleverd worden. Leuk om zo’n voorproefje alvast gezien te hebben.

      

      

Vervolgens stond ons een iets behaaglijker (lees: warm) gedeelte te wachten voor de presentatie van Van Kappen, namelijk bij het Bilderberg hotel Residence Groot Heideborgh in Garderen. Generaal-majoor b.d. Frank van Kappen gaf een interessante lezing met als onderwerp: “Een onstabiele wereldorde: over de impact van geopolitieke schokken en machtsverschuivingen, hybride bedreigingen en de toename van illiberale regimes”.  De presentatie zette ons in ieder geval aan het denken.

Inmiddels stond het aperitief al klaar gevolgd door een heerlijke rijsttafel.

Wij danken Jeff Mac Mootry, Gijs Schoe en Frank van Kappen voor hun tijd. En Bilderberg bedankt voor jullie gastvrijheid. De laatste VKT Meeting van 2022 hebben we in stijl afgesloten!