Uit het veld: Robert Minkhorst in de USA

By 21 januari 2022Nieuws, Nieuws over leden

Bij de persoonlijke uitreiking van de herinnerings medailles ter gelegenheid van het 355-jarig bestaan van het Korps Mariniers, bleek de ledenlijst van WJB niet altijd te kloppen. Zo stond ik, Jim Enters, als lid van de Activiteiten Commissie eind maart 2021 bij een adres waar het betreffende WJB-lid niet bekend was. Terugkoppeling met het secretariaat leverde een adres in de Verenigde Staten op, evenals een e-mail adres. Per email heb ik contact opgenomen met het betreffende lid, Robert Minkhorst. Zijn nieuwe adres was in Atlanta, Georgia.

Het toeval wilde dat ondergetekende zelf ook 10 jaar in de USA heeft gewoond en gewerkt en dat zijn dochter en zoon nog steeds respectievelijk in Houston, Texas en Knoxville, Tennessee wonen. Hopelijk zou ik de familie eind 2021 in de Verenigde Staten bezoeken voor Kerstmis en de jaarwisseling.

Knoxville, Tennessee ligt “maar” op 3 uur rij-afstand van Atlanta, dus snel een afspraak gemaakt om de coin aan het eind van het jaar persoonlijk te komen uitreiken in Atlanta. Dankzij twee vaccinaties en een negatieve coronatest kon de reis beginnen en een afspraak met Robert Mikhorst was snel gemaakt voor 2 januari, 2022.

Maar mijn kleinzoon, in opleiding voor toelating tot de Naval Academy, bleek na thuiskomst van de Naval Academy Preparatory School in Rhode Island, besmet met het corona virus, ondanks alle vaccinaties die hij had ondergaan. En aldus werd het gehele gezin, inclusief ikzelf ook besmet. Onder deze omstandigheden was een bezoek aan Robert Minkhorst niet verantwoord.

Maar een marinier geeft niet zo maar op en dus werd er een “virtual meeting” georganiseerd via SKYPE met mij van van AROklas-19 met Robert Minkhorst, AROklas-26.

Het was verrassend te ervaren dat twee KMR-officieren die elkaar in het geheel niet kenden en elkaar nooit eerder hadden ontmoet toch gewoon meteen een “klik” met elkaar hadden.

Rob Minkhorst, ELNTMARNS KMR, kwam in 1967 in de VBHKAZ in Doorn op en kwam met 17 andere ARO’s in de ARO-opleiding van AROklas-26. Na zijn beëdiging kreeg hij een opleiding tot mortierist en hij diende zijn diensttijd uit in Doorn als commandant van het Mortier Peloton.

AROklas-26 heeft een hechte band met elkaar en zij ontmoeten elkaar met enige regelmaat, het meest recentelijk in 2017 om te vieren dat ze 50 jaar eerder bij de VBHKAZ waren opgekomen. Andy F. Sanders is de grote stimulator van AROklas-26.

Rob Minkhorst heeft geen herhalingen gevolgd, en ging vrijwel meteen werken bij Phillips, waarvoor hij werkte in Scandinavië, Eindhoven, Hong Kong/Singapore en de Verenigde Staten. Na een lange carrière bij Philips is hij na 2000 met pensioen gegaan en is aan een tweede carrière begonnen bij het ondersteunen van kleine start-ups en samenwerking met Venture Capatalists.

Ook bij hem geldt dat zijn opleiding tot Officier bij het Korps Mariniers hem geen windeieren heeft gelegd bij zijn maatschappelijke carrière.

En zo is ook deze missie geslaagd met de virtuele uitreiking van de herinnerings medaille in de USA (en het echte exemplaar via de US Mail).

Jim Enters

AROklas 19