De Mariniers Ziekenboeg, samen sterk!

By 18 maart 2024Nieuws

De Stichting Mariniers Ziekenboeg (SMZB) is 29 december 2015 opgericht. Net als de WJB maken zij deel uit van de Mariniers Associatie, het platform voor de (oud) marinier!

 

Wat doet de Ziekenboeg?
Via onder andere social media, maar ook van andere verenigingen en stichtingen verbonden aan het Korps, bleek dat er een steeds grotere groep (oud) mariniers ziek was, zonder dat anderen dit wisten. Ook raakten sommigen onopgemerkt in een sociaal isolement. Dit bleek onder andere uit berichten van (oud) collega-mariniers, zieken zelf, veteranen, hun gezinsleden en/of vrienden en naaste familie, die hun zorgen uitten. De mensen achter de Stichting Mariniers Ziekenboeg vonden het belangrijk om dat wel te weten van elkaar, zodat zij er voor elkaar kunnen zijn.

Door wie en voor wie?
De SMZB heeft een bestuur en werkt volledig met vrijwilligers en wordt financieel ondersteund door particuliere donaties. Momenteel hebben zij de zorg voor ruim 250 zieke en of vereenzaamde mannen vrouwen en kinderen, in Nederland én daarbuiten. De vrijwilligers van de SMZB onderhouden contact met en tussen oud en actief dienende mariniers, hun gezinsleden en vrienden door het sturen van postkaarten, fruitmanden, bloemstukken en dergelijke. Ook leggen zij bezoeken af.

De SMZB is aangesloten bij de “Associatie van aan het Korps Mariniers verbonden Stichtingen en Verenigingen”. We hebben en onderhouden dan ook veel contact met andere Mariniersverenigingen.

Hoe deze club te helpen? De Ziekenboeg is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om eens in de maand een kaartje te sturen, een telefoontje te plegen of een fruitmand te brengen. Je geeft zelf aan wat er voor jou mogelijk is en waar je je prettig bij voelt. Wil jij vrijwilliger worden van het SMZB? Mail naar info@mariniersziekenboeg.com. Ook voor vrijblijvende informatie kan je via dit e-mailadres informatie opvragen.