Korps Mariniers in de ‘nieuwe jas’

By 13 oktober 2023Nieuws

Ons Korps Mariniers ‘veert mee’ met de tijd. Daar staan we om bekend sinds 1665. Het omgaan met veranderende situaties en omstandigheden in split moments zo wijd de wereld strekt. Daar zijn we sterk in en zit in onze genen. Een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Force Design, ‘het nieuwe Korps’ wordt gekenmerkt door lichtgewicht tactische mobiliteit en grote mate van zelfredzaamheid. Onze mariniers zullen als first responder of choice met haar partners (USMC en UKRM) als eersten ingezet worden. Dit kan al voordat het conflict uitbreekt of als de internationale gemeenschap nog aan het bepalen is wie, wat, waar en wanneer de hoofdmacht vormt. Het Korps zorgt voor duiding van de situatie en schept de condities voordat de hoofdmacht gereed is om de taken over te nemen. Zij kunnen in de toekomst hun missies en taken onder extreme omstandigheden succesvol uitvoeren met hoogwaardige technologische middelen. En als het erop aankomt kunnen zij ook zonder deze middelen opereren. Dit maakt de marinier van nu een ‘scalable warrior’: de kerngedachte van het concept Force Design.

Hiermee beschikt Defensie, over vooruitgeschoven en expeditionair inzetbare capaciteit. Deze eenheden kunnen vroegtijdig, samen met onze bondgenoten en partners, direct handelingsopties bieden ter bescherming van onze Westerse Waarden, Welzijn en Welvaart.

Trots? Deel deze video, zodat we de ‘buitenwereld’ kunnen laten zien hoe bijzonder en gaaf ons Korps Mariniers is. Sinds 1665! Zo wijd de wereld strekt!