Jelle Brandt Corstius en WJB over Rusland

By 19 juli 2022Nieuws

Afgelopen donderdagavond heeft de WJB VKT commissie de eerste pop-up meeting georganiseerd in de VBHKAZ in Doorn. Onze vrijwel altijd kritische leden vonden deze eerste pop-up meeting een geweldig initiatief en iedereen was zeer te spreken over de aanpak, de spreker en het verloop van de avond. Een mooie opkomst van zo’n 50 WJB leden, oud-officieren, actief-dienend, reservisten en ook een aantal niet-leden. Het spoorde de gemixte groep aan tot een interessante discussie. De VKT-commissie heeft in korte tijd een mooi event neergezet om onze leden bij elkaar te brengen en om discussie op gang te brengen naar aanleiding van een actueel onderwerp, ‘Langs de grenzen van Oekraïne en Rusland’.

Journalist en Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius nam de leden mee naar de hoofden en harten van de gemiddelde Rus. Na zijn presentatie was er volop ruimte voor vragen en discussie.

 

Er zullen meerdere van dit soort pop-up meetings georganiseerd gaan worden in heel het land om zo al onze WJB leden te kunnen te betrekken bij onze activiteiten. We kijken terug op een mooie en diverse opkomst!

Onze volgende VKT meetings:

  • 7 september – Battlefield Tour in Austerlitz waar Dr. Christiaan van der Spek van het NIMH (Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie) een college zal verzorgen over het Hollandse leger van 1806 tot 1814.
  • 10 november – VKT meeting Damen in Vlissingen (gegevens nader bekend gemaakt)
  • 23 november – Rondleiding Kamp Nieuw-Milligen (KNM)