Naambord officieel onthuld voor omgekomen marinier Marc Harders

By 22 juni 2022Nieuws

Commandant Groep Operationele Eenheden Mariniers Kolonel der Mariniers Rob de Wit was in 2010 Commandant van de 13e Marinierscompagnie in Uruzgan. Afgelopen week hield Rob een speech bij de onthulling van het naambord van de tijdens die uitzending omgekomen marinier der eerste klasse Marc Harders.

Marc sneuvelde samen met Korporaal der mariniers Jeroen Houweling tijdens een aanslag met een bermbom op 17 april 2010. De tamboers en pijpers van het Korps Mariniers waren aanwezig om de ceremonie muzikaal te ondersteunen. Bestuurslid WJB Luitenant-kolonel der mariniers Stefan Mastenbroek was destijds als kapitein ook lid van de 13e Marinierscompagnie en was ook aanwezig bij de onthulling van het naambord in Drenthe.

Bekijk via deze link het interview met KOLMARNS Rob de Wit over de officiƫle onthulling van het naambord en zijn band met Marc Harders.