Reactie CZSK op resultaten onderzoek naar “Onafhankelijkheid, Dekolonisatie en Geweld in Indonesië”

By 16 februari 2022Nieuws

Vandaag ontvingen de besturen van het “Contact oud- en actief dienende Mariniers (COM)” en de “Vereniging officieren en (oud) officieren van het Korps Mariniers Willem Joseph baron van Ghent (WJB)” een memo van vice-admiraal René Tas, Commandant Zeestrijdkrachten (CZSK) aangaande het onderzoek naar “Onafhankelijkheid, Dekolonisatie en Geweld in Indonesië”.

De uitkomst van het onderzoeksprogramma wordt op 17 februari gepresenteerd. Het onderzoek is uitgevoerd door de instituten NIMH, NIOD en KITLV op aangeven van de ministeries BZ, DEF en VWS. Ons bestuur onderstreept het belang van dit memo en ondersteunt de mening van de Marineleiding René Tas (CZSK).

Klik hier voor de memo

Oproep Veteranen Platform vervolg onderzoek