GENMAJMARNS bd Prins op missie: herinneringscoins per fiets uitreiken aan WJB leden

By 8 augustus 2021Nieuws

Wat begon als een kleine opdracht, is inmiddels voor GENMAJMARNS bd Prins een ware missie geworden. Het uitreiken van de herinneringsmunt 355 jaar Korps Mariniers aan de WJB leden. En dat allemaal op de fiets met behoorlijke afstanden. Ook korpsgenoten Buijs en Scholten zijn al bezocht door generaal Prins.

WJB Vereniging,

Hartelijk dank voor de QPO 355 jaar penning.

Via het bericht + foto van de heer Prins van 26 juni jl. bent u op de hoogte gesteld van het gedenkwaardige feit van de overhandiging van dit fraaie kleinood en het bijzonder samengestelde toegangsbewijs voor het Mariniersmuseum.

Hulde voor de voortvarende en enthousiaste wijze waarop de heer Prins de ontmoeting en de kordate overhandiging heeft georganiseerd.
Zover mogelijk worden deze penningen door hem fietsend op hun juiste plaats van bestemming gebracht. Respect! Geheel in lijn met de ware QPO / korps mariniers instelling.

Succes met uw verdere WJB verenigingswerk.
QPO / VKT groet,
Wouter Wegener

 

 

Ook kreeg KAPTMARNS KMR b.d. Dekker uit handen van Prins de lustrum coin. “Arie diende bij het Korps en in Nieuw Guinea op het moment dat ik naar de lagere school ging. Het was voor mij een groot voorrecht om de verhalen van toen en nu te delen.”, aldus GENMAJMARNS bd Prins.

 

 

 

 

 

Kamps (ARO 17) met zijn herinneringscoin, en deelde zijn mooie verhalen over CARIB en met name Savaneta in de jaren 50.