Nieuwe Commandant Korps Mariniers!

By 11 december 2020Nieuws

Vandaag, vrijdag 11 december heeft de commando-overdracht plaats gevonden in de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Brigade-generaal der mariniers Jeff Mac Mootry droeg het commando over aan brigade-generaal der mariniers Jan Hut. De bijeenkomst in de Van Ghentkazerne mocht slechts bijgewoond worden door een beperkt aantal genodigden in verband met de maatregelen tegen de pandemie.

Drs. Hut was een groot deel van het afgelopen jaar al directeur Operaties bij de zeemacht. Deze functie is traditioneel verbonden met het commandant zijn van de mariniers. Hut werd in de zomer bevorderd tot brigade-generaal om zich alvast warm te lopen voor de opvolging van Mac Mootry. Eerder was hij adjudant van de minister van defensie en later commandant van Marsof, de special forces van het korps.

Mede namens alle leden feliciteert het bestuur van de Vereniging van Officieren der mariniers, Willem Joseph baron van Ghent, onze nieuwe Commandant brigade-generaal Hut met zijn aanstelling en danken brigade–generaal Jeff Mac Mootry voor al het goede werk.