KIMAV – Rode Kruis en Historisch Oorlogsarchief

By 22 januari 2017
Datum: 16 februari 2017
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Rode Kruis Den Haag
Evenement

Het KIMAV bestuur heeft het Nederlandse Rode Kruis bereid gevonden om gastheer te zijn voor onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Wij nodigen op deze gelegenheid ook graag 6 WJB-leden uit op 16 februari 2017 om nader kennis te maken met deze organisatie. Uiteraard zal er ook ruim gelegenheid zijn om elkaar weer te zien en te spreken.

Het Rode Kruis is opgericht in 1863 toen 16 Europese staten besloten om elk een vereniging van vrijwillige hulpverleners op te richten. Een rood kruis op een wit vlak werd gekozen tot gezamenlijk beeldmerk en de geboorte van het Internationale Rode Kruis was een feit.

De meeste mensen associëren het rode kruis met hulp bij conflicten en levensreddende activiteiten. Zodra een situatie zich voordoet wordt direct gestart met levensreddende activiteiten en het bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Het doel: zoveel mogelijk levens redden.

Maar ook staan in Nederland bijna 30.000 vrijwilligers, georganiseerd in 251 lokale afdelingen, klaar om mensen te helpen als het nodig is. Met noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp en activiteiten waarmee we mensen willen voorbereiden op een noodsituatie.

Maar het Rode kruis doet veel meer.

Speciaal voor het bezoek van de KIMAV leden wordt het Historisch Oorlogsarchief opengesteld. Een archief waar niet veel mensen bekend mee zijn en dat normaal gesproken ook niet toegankelijk is voor het publiek. Vanwege het archiefbezoek is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 30.

Gedurende de avond wordt gezorgd voor hapjes en drankjes waarvoor wij onze gastheer hartelijk danken. Het aantal deelnemers is beperkt. We hopen dat u deze unieke kans niet laat lopen. Schrijf u in op de KIMAV website. Graag tot dan!

Het programma is als volgt:

17.00 – 17.30  Ontvangst

17.30 – 18.30  Groep 1 – Presentatie Noodhulp Nationaal | Groep 2 – Bezoek Historisch Oorlogsarchief

18.30 – 19.30  Groep 1 – Bezoek Historisch Oorlogsarchief | Groep 2 – Presentatie Noodhulp Nationaal

19.30 – 20.00  Afronding (discussie met drankje/hapje)