12 oktober een bijzondere avond in het Mariniersmuseum: ‘De Nacht van de Marinier’

By 6 oktober 2023Nieuws

Ben jij erbij? Op donderdagavond 12 oktober organiseert het Mariniersmuseum “De Nacht van de Marinier”. Op dit bijzondere evenement gaat het Mariniersmuseum dieper in op fascinerende onderwerpen die de geschiedenis van het Korps Mariniers belichten met interessante sprekers.

Ontdek de ontwikkelingen in wapens en uitrusting die het Korps heeft doorgemaakt, en de invloed van de Koude Oorlog op de huidige Krijgsmacht. Verken ook de veranderende veiligheidssituatie in Europa en de rest van de wereld, en krijg een inzicht in de complexiteit van oorlogsvoering in de toekomst.

Sprekers en thema’s deze avond:

•Eureka! Ontwikkelingen op het gebied van wapens en uitrusting in de geschiedenis van het Korps Mariniers. Sprekers zijn conservatoren Mathieu Willemsen en Jeroen Punt. Met bijzondere medewerking van equipage “De Delft” die verschillende historische mariniersuitrustingen zal tonen.

•Een blik op de veranderende veiligheidssituatie in Europa en de rest van de wereld, en de complexiteit van oorlogsvoering in de toekomst. Met o.a. Majoor der Mariniers Georges Belderbos (programmabureau Force Design CZSK), George Dimitriu (Instituut Clingendael), auteur Martin Hoekstra (NIMH Zonder Vrees, zonder Overmoed) en Luitenant-kolonel der mariniers Eric Lieftink (MARSOF).

•Sociale innovatie:
Michiel van der Pols is oud-marinier en auteur van het boek Ik zweer trouw. Hij deelt nieuwe inzichten over hoe psychische problemen in het werkveld van de hoog-risico professional ontstaan, geheeld én voorkomen kunnen worden.

Boek je tickets online op de site van het Mariniersmuseum.  € 10,- inclusief koffie/thee en 1 consumptie.