23 november VKT Meeting – rondleiding Kamp Nieuw-Milligen (KNM) en presentatie Van Kappen

By 29 oktober 2022Nieuws

Wil jij een rondleiding over Kamp Milligen waar op termijn de nieuwe kazerne van het Korps Mariniers zal huisvesten? Dat kan. Op woensdag 23 november organiseren wij een VKT Meeting op Kamp Nieuw-Milligen (KNM) waar voormalig CKM, Brigadegeneraal Jeff Mac Mootry ons ontvangt. Het Korps Mariniers in Doorn verhuist op termijn naar de nieuwe kazerne nabij de Gelderse plaatsen Garderen en Uddel die in 2029 opgeleverd moet worden.

Kamp Nieuw-Milligen is een Nederlandse legerplaats gelegen tussen Oud-Milligen en Nieuw-Milligen, oorspronkelijk bedoeld om nieuwe paarden te beleren. Het droeg oorspronkelijk de naam Kamp Milligen en het westelijke deel is tegenwoordig een grondstation van de Koninklijke Luchtmacht dat als radarstation dient voor de bewaking van het Nederlandse luchtruim in NAVO-verband en tot 2018 voor luchtverkeersleiding van militaire vliegtuigen. Tevens is het andere, oostelijke en tevens grootste terrein van het kamp in gebruik door de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee als respectievelijk werkplaats en voertuigpool en als trainingslocatie. De kazerne is bestemd voor de operationele marinierseenheden uit Doorn en de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF). De nieuwe kazerne biedt plaats aan 2.130 medewerkers.

Tevens zullen we na de rondleiding naar Bilderberg hotel Residence Groot Heideborgh in Garderen gaan waar we een interessante lezing krijgen van Generaal-majoor b.d. Frank van Kappen met als onderwerp: “Een onstabiele wereldorde. De impact van geopolitieke schokken en machtsverschuivingen, hybride bedreigingen en de toename van illiberale regimes”. Na deze presentatie worden we verwend met een uitgebreide blauwe hap.

Wil jij nu alvast een rondleiding over dit terrein en een interessante presentatie bijwonen? Meld je dan aan! Let op: de voorlichting wordt gegeven in een voormalige werkplaats. Hier is beperkt zitplaats. Hou hier rekening mee.

 

De regie is in handen van elntmarns bd Alex Keil en kaptmarns Matthias Spaans.

Wanneer: Woensdag 23 november
Tijd: 13.00 – 15.00u (voorlichting + rondleiding), 16.00 – 18.30 (presentatie + eten)
Waar: Kamp Nieuw-Milligen, Meervelderweg 19, 3888 NH Uddel
Voor wie: WJB leden
Kosten: gratis (alleen blauwe hap tegen betaling van € 19,19)
Opgave: Aanmelden verplicht, via onderstaande aanmeldbutton.
Tenue: warme kleding en stevig schoeisel wordt aangeraden
Overig: Geldige legitimatie benodigd (defensiepas of ID)

Zorg dat je aanmelding binnen is vóór 19 november 2022