VKT Meeting bij Damen Shipyard. Meld je NU aan!

By 23 september 2022Nieuws

Op donderdag 10 november zijn we te gast bij Damen Shipyard in Vlissingen waar op het ogenblik de Zr.Ms. Johan de Witt voor onderhoud in het dok ligt. De WJB leden krijgen een exclusief inkijkje bij dit mooie maak bedrijf tijdens de VKT Meeting Damen Shipyard.

About Damen:
Damen is a family owned business that stands for fellowship, craftsmanship, entrepreneurship and stewardship. We believe that our oceans, seas, lakes and rivers offer humanity a growing range of possibilities in terms of trade, food, energy and recreation. We provide maritime solutions to meet these opportunities, through design, shipbuilding, ship repair and related services.

In the previous century, we revolutionised shipbuilding with standardisation and serial production. More than ninety years and 6,000 ships later, those pillars are unchanged. Their importance is only growing with the need for increased sustainability and digitalisation. It is our aim to combine our proven standardisation with the innovations of digitalisation to become the world’s most sustainable shipbuilder.

Over Zr.Ms. Johan de Witt:
Zr.Ms. Johan de Witt (L801) is een Landing Platform Dock (LPD) en is het eerste Europese geavanceerde varende commandoplatform. Zr.Ms. Johan de Witt is gebouwd voor amfibische operaties; acties op de grens van water en land. Welke rol het LPD dan speelt kan variëren. Het schip kan onder andere ingezet worden om hulp te verlenen na een natuurramp, piraterij bestrijden, fungeren als varend noodhospitaal en natuurlijk honderden mariniers met landingsvaartuigen, helikopters, tanks en/ of vrachtwagens aan land zetten.

Het schip is uniek omdat het als varend HQ kan fungeren tot 50.000 eenheden op land, zee en in de lucht. Ook beschikt het LPD over grote medische voorzieningen, die zijn schaars binnen de NAVO en EU.

Het globale programma:

12.30 – 13.00 uur    Ontvangst meet-greet-eat

13.15 – 13.30 uur     Richard Keulen over Damen Shipyard

13.30 – 14.30 uur    Fer Tummers over Zr.Ms. Johan de Witt

14.30 – 16.00 uur    Walk on the yard, rondleiding Zr.Ms. Johan de Witt

16.00 uur                 Borrel, gevolgd door Indische hap

Het belooft een mooie middag in Vlissingen te worden.

Meld je nu alvast aan via secretariaat@korpsmariniers-wjb.nl onder vermelding van je rang en klas.
Er is plek voor maximaal 40 personen dus wil je graag hierbij zijn, zorg dat je aanmelding op tijd bij ons binnen is.

Korps Mariniers meets Damen Shipyard. Maritiem, creatief, innovatief en zo wijd de wereld strekt! Be there!