23 november VKT Meeting – rondleiding Kamp Nieuw-Milligen (KNM)

By 17 augustus 2022Nieuws

Wil jij een rondleiding over Kamp Milligen waar op termijn de nieuwe kazerne van het Korps Mariniers zal huisvesten? Dat kan. Op woensdag 23 november organiseren wij een VKT Meeting op Kamp Nieuw-Milligen (KNM). Het Korps Mariniers in Doorn verhuist op termijn naar de nieuwe kazerne nabij de Gelderse plaatsen Garderen en Uddel die in 2029 opgeleverd moet worden.

Kamp Nieuw-Milligen is een Nederlandse legerplaats gelegen tussen Oud-Milligen en Nieuw-Milligen, oorspronkelijk bedoeld om nieuwe paarden te beleren. Het droeg oorspronkelijk de naam Kamp Milligen en het westelijke deel is tegenwoordig een grondstation van de Koninklijke Luchtmacht dat als radarstation dient voor de bewaking van het Nederlandse luchtruim in NAVO-verband en tot 2018 voor luchtverkeersleiding van militaire vliegtuigen. Tevens is het andere, oostelijke en tevens grootste terrein van het kamp in gebruik door de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee als respectievelijk werkplaats en voertuigpool en als trainingslocatie. De kazerne is bestemd voor de operationele marinierseenheden uit Doorn en de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF). De nieuwe kazerne biedt plaats aan 2.130 medewerkers.

Wil jij nu alvast een rondleiding over dit terrein, meld je dan nu alvast aan! Let op: de voorlichting wordt gegeven in een voormalige werkplaats. Hier is beperkt zitplaats. Hou hier rekening mee. We zijn de mogelijkheid aan het bekijken om na afloop ergens in de buurt iets te nuttigen. Dit is uiteraard op eigen kosten.

Wanneer: Woensdag 23 november
Tijd: 13.00 – 15.00u (voorlichting + rondleiding)
Waar: Kamp Nieuw-Milligen, Meervelderweg 19, 3888 NH Uddel
Voor wie: WJB leden
Kosten: WJB-leden gratis
Opgave: Aanmelden verplicht, via onderstaande aanmeldbutton.
Tenue: warme kleding en stevig schoeisel wordt aangeraden
Overig: Geldige legitimatie benodigd (defensiepas of ID)