Herdenking Rampjaar Willem Joseph Baron van Ghent 7 juni

By 29 april 2022Nieuws

Op dinsdag 7 juni wordt in de Domkerk in Utrecht het Rampjaar 1672 herdacht. Het is dan precies 350 jaar geleden dat op 7 juni de Slag bij Solebay plaats vond waarbij admiraal De Ruyter de Engels-Franse vloot een grote slag toebracht. Onze vereniging is genoemd naar Luitenant-admiraal Willem Joseph Baron Van Ghent, die sneuveld is bij deze slag en 46 jaar werd.

Wij nodigen onze leden van harte uit om bij deze herdenking aanwezig te zijn. Samen met Stichting Platform Rampjaarherdenking in samenwerking met Domkerk (Citypastoraat Domkerk en Stichting Vrienden van de Domkerk), gemeente Utrecht, Vereniging Oud-Utrecht en wij organiseren wij deze herdenking. Onze voorzitter Dries van der Vossen houdt een toespraak en na afloop van de herdenking kun je van de gelegenheid gebruik maken om de expositie te bezichtigen.

Het programma:

10.30 Inloop en ontvangst genodigden met koffie; gelegenheid om de expositie te bezichtigen

Tijdens inloop: Camerata Capelle: G. F. Händel – Concert voor orgel en orkest, op. 4, nr. 3)

11.00 – Camerata Capelle: Marc Antoine Charpentier – Preludium uit Te Deum

11.05 – Opening en welkomstwoord door mevr. A. van Veldhuizen, Educatieve Dienst, namens de kerkenraad van de Domkerk

11.10 – Henry Eccles – Largo uit de sonate nummer 11 in g mineur voor contrabas en continuo – Camerata Capelle

11.15 – Toespraak door de voorzitter van de Vereniging W.J. Baron van Ghent, dhr. D. van der Vossen

11.20 – Giuseppe Sammartini Concert voor blokfluit en strijkers in F majeur – Camerata Capelle

11.30 – Toespraak door prof. dr. R.E. de Bruin, in samenspraak met Vereniging Oud-Utrecht: Het praalgraf van admiraal van Ghent in de Utrechtse Domkerk, een monument voor de Nederlandse onafhankelijkheid

11.45 – Georg Philipp Telemann, concerto in A mineur TWV 52, a1 van Telemann voor altblokfluit, altviool (viola da gamba), strijkers en continuo (15 min) – Camerata Capelle

12.00 Afsluiting, aansluitend gelegenheid om de expositie te bezichtigen

 

Uitgebreide informatie: www.rampjaarherdenking.nl en rampjaar1672.

Klik op de aanmeldknop en vervolgens op de groene button rechtsboven ‘Registreren’. Meld je snel aan want er zullen veel mensen interesse hebben.

Organisatie: Stichting Platform Rampjaarherdenking in samenwerking met Domkerk (Citypastoraat Domkerk en Stichting Vrienden van de Domkerk), gemeente Utrecht, Vereniging W.J. Baron van Ghent en Vereniging Oud-Utrecht.