Bijeenkomst 12 februari herdenking praalgraf Michiel de Ruyter in De Nieuwe Kerk Amsterdam

By 6 februari 2022Nieuws

Op zaterdag 12 februari kun je de jaarlijkse herdenking bijwonen bij het praalgraf van M.A. de Ruyter georganiseerd door de Stichting Michiel de Ruyter.

De Hongaarse predikanten én de recente ontdekking van de locatie van de ingewanden van Michiel de Ruyter komen aan bod tijdens deze bijeenkomst. Hiermee heeft de  Stichting Michiel de Ruyter de geschiedenis mogelijk herschreven. Op zaterdag 12 februari 2022 krijg je te horen hoe zij o.a. tot deze conclusie zijn gekomen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Bekijk onderstaande video en neem de tijd om je mee te laten slepen naar de Middellandse Zee in de 17e eeuw.

Uiteraard komen de bevrijdde Hongaarse predikanten ook aan bod en zal een kranslegging bij het praalgraf worden georganiseerd. Daarna is er gelegenheid af te dalen in de crypt voor een blik op de kist waar de gemummificeerde overblijfselen van de Ruyter nog steeds in liggen. Het in 2020 geplaatste wandbord met de namen van al diegenen die over de eeuwen waren bijgezet en deels weer verwijderd loop je langs.

Programma:

  • 16.30 inloop via Mozes & Aaronstraat 4 (Kerkmeesterkamer)
  • 17.00 aanvang (lezingen)
  • 17.45 kranslegging
  • 18.00 bezoek crypt
  • 19.00 einde

Indien je je hiervoor wilt aanmelden kan dit door:

  • 15 euro pp over te maken naar:
  • Stichting Michiel de Ruyter, reknr NL30ABNA0642367582
  • ovv <12feb> <groepsnaam – WJB> <aantal personen>
  • evt email ter ondersteuning van uw aanmelding

Het aantal aanmeldingen (volgorde binnenkomst betaling) zal regelmatig via social media (Twitter, Facebook) gedeeld worden. Klik hier voor meer informatie over het programma.

* Blijken meer mensen aangemeld dan toegestaan is, dan zal een week voor de herdenking, niet later dan 5 februari 2022, aangegeven worden welke datum van overboeking aangehouden is als grens voor aanwezigheid. (daarvoor overgemaakt = aanwezig, erna = helaas te laat)
Bij twijfel kun je de organisatie rechtstreeks benaderen via email; stichting@deruyter.org

Je betaling zal in het geval je afvalt omgezet worden in een dankbaar ontvangen donatie. Er vindt dus GEEN restitutie plaats. Hou hiermee svp rekening zodra je besluit over te maken. De WJB is geen organisator van deze bijeenkomst, dat is Stichting Michiel de Ruyter.