Korpsverjaardag en ingetogen kranslegging 10 december

By 10 december 2020Nieuws

10 december, Korpsverjaardag en kranslegging Rotterdam

Door de maatregelen omtrent COVID-19 kon vandaag de jaarlijkse kranslegging bij het Mariniersmonument op het Oostplein in Rotterdam niet doorgaan. Daarom is er voor een alternatief gekozen, om toch kransen ter nagedachtenis aan alle gevallen mariniers sinds 1665 te leggen. Een aangepaste en ingetogen ceremonie op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Op een scherm in de Johan de Witt-zaal op de Van Ghentkazerne werd een afbeelding van het Mariniersmoment geprojecteerd. Bij dit alternatieve herdenkingspunt zijn dit lustrumjaar kransen gelegd door de Commandant van het Korps Mariniers, Mac Mootry en de Korpsadjudant, de voorzitters van het Contact Oud Mariniers en de Vereniging Willem Joseph van Ghent. Namens de gemeente Rotterdam werd er door de commandant van de Van Ghentkazerne een krans gelegd.